×

‘Eerste paal’ van nieuwbouwlocatie in Elst is geslagen

dinsdag 13 november 2018

Onlangs was er sprake van een klein feestje op de bouwplek van de nieuwe Pleyade-locatie aan de Prinses Irenestraat in Elst. Floor de Vroome, raad van bestuur van Pleyade, en Jan van Baal, wethouder van Gemeente Overbetuwe, hadden de eer om de zogenaamde ‘eerste paal’ te slaan. Dit deden zij in het bijzijn van onder andere de toekomstige bewoners: cliënten van Pleyade-locatie Tertzio in Elst en hun nieuwe buren: de kinderen van basisschool Sunte Werfert.

Wonen zoals thuis

Wonen zoals thuis, met zorg dichtbij. Dat is wat Pleyade gaat realiseren door de bouw van 36 appartementen met parkeergarage. Op deze nieuwe locatie ligt de regie volledig bij de cliënten: zij wonen er zelfstandig en de medewerkers van Pleyade zijn er als het nodig is. De oplevering is gepland voor eind 2019. Wethouder Jan van Baal spreekt van een ‘mooie ontwikkeling’ en feliciteert zowel Pleyade als Elst met de nieuw te bouwen locatie.

Hoe was het leven in 2018?

De aanwezige kinderen van basisschool Sunte Werfert hebben tekeningen en wensen van nu in een heuse tijdcapsule gestopt. Deze capsule is op de bouwlocatie ingegraven en geeft ­­- wanneer deze in de toekomst wordt opgegraven - een beeld van hoe het in 2018 was in Elst.

Blijf op de hoogte

Iedere eerste woensdag van de maand* organiseren wij tussen 17.00 en 19.00 uur een inloopavond aan de Grote Molenstraat 1a in Elst. Alle vragen rondom de nieuwbouw en wonen bij Pleyade worden er beantwoord. Via een digitale nieuwsbrief houden we u graag op de hoogte over de ontwikkelingen rondom de nieuwbouw. Aanmelden kan via onze website.

Een vlog van Veri en Bickel

Veri Kosterink woont in Tertzio en verhuist mee naar de nieuwe locatie. Ze vlogt, samen met haar hond Bickel, over de ontwikkelingen van de bouw. Volg Veri en Bickel via ons Facebookkanaal.

* In verband met Sinterklaasavond vindt de inloopavond in december plaats op woensdag 12 december van 17.00 tot 19.00 uur.

Johan Cafferata

Dochter Sandra Cafferata: “Mijn vader heeft geen moment spijt van zijn verhuizing naar Eldenstaete."

Lees het verhaal

Wij gebruiken cookies op de website. Anonieme analytische cookies laten ons zien hoe de website wordt gebruikt. Met die inzichten monitoren en verbeteren we pleyade.nl. Lees meer

Ik ga niet akoord