×

Pleyade en Vitesse starten ‘Vitesse Football Memories’

woensdag 18 september 2019

In ‘Vitesse Football Memories’ worden bewoners van Pleyade in vijf sessies meegenomen in de geschiedenis van de club. Op dinsdag 17 september vond de eerste bijeenkomst plaats.

Pleyade, Vitesse Betrokken en Supportersvereniging Vitesse hebben de handen ineengeslagen voor een bijzonder project. Aan de hand van ‘Football Memories’ kaarten en diverse attributen (o.a. een maquette van het oude Vitesse-stadion Monnikenhuize) wordt onder leiding van Martin Esveld en vijf Vitesse-gidsen het gesprek aangegaan met twaalf bewoners van Pleyade. Jeugdspelers van Vitesse die stage lopen bij Vitesse Betrokken helpen mee bij de bijeenkomsten. Er is veel persoonlijke aandacht voor de deelnemers. Onder andere clubicoon Edward Sturing en algemeen directeur Pascal van Wijk komen om verhalen te vertellen over de geschiedenis van de club. Door het project zijn de deelnemers even in een andere omgeving en herleven ze mooie herinneringen van vroeger. 

Enthousiaste deelnemers

De eerste bijeenkomst van Football Memories was een groot succes. Meneer Ten Seldam (89) had een fantastische middag: “Toen ik veertien was ging ik voor het eerst samen met een vriend naar Vitesse. Fantastisch! Dat doe ik nu al 75 jaar. Aankomende zaterdag zit ik weer in de Pleyade-loge om de wedstrijd te kijken. De spelers uit mijn tienerjaren zijn er natuurlijk niet meer, maar Edward Sturing ken ik ook nog wel!”

Trots

Teamhoofd Wilma van de Pavert was nauw betrokken bij het project: “Pleyade is al een aantal jaar partner van Vitesse Betrokken. We bieden onder andere cliënten en bewoners de mogelijkheid om wedstrijden vanuit onze eigen loge bij te wonen. Football Memories is daar een mooie aanvulling op: de deelnemers zien genieten, dat is waar we het voor doen!” Ook Vitesse is erg trots op het feit dat het dit project samen met haar partners kan aanbieden aan Vitesse-supporters. In eerste instantie wordt gestart met een groep van twaalf bewoners. De groep neemt deel aan vijf unieke sessies, die de deelnemers mee neemt door de historie en bijzondere momenten en spelers van de club. De intentie is om het programma na de eerste groep aan meerdere groepen aan te bieden.

Oorsprong in Groot-Brittannië  

Football Memories is een programma dat is ontstaan in Groot-Brittannië. De resultaten van het programma zijn erg positief. Daar hebben meerdere clubs in samenwerking met zorgorganisaties projecten gestart. Door middel van voetbal werd er bij mensen met dementie geprobeerd om herinneringen van vroeger terug te halen. In Groot-Brittannië werkt de aanpak in veel gevallen erg goed.

Johan Cafferata

Dochter Sandra Cafferata: “Mijn vader heeft geen moment spijt van zijn verhuizing naar Eldenstaete."

Lees het verhaal

Wij gebruiken cookies op de website. Anonieme analytische cookies laten ons zien hoe de website wordt gebruikt. Met die inzichten monitoren en verbeteren we pleyade.nl. Lees meer

Ik ga niet akoord