×

Griekse studenten in de Volkskrant

donderdag 19 juli 2018

De Volkskrant kwam op bezoek bij Pleyade en publiceerde een artikel over ons proefproject waarbij Griekse studenten verpleegkunde op drie zorglocaties stage lopen.

Sinds april werken bij Pleyade negen Griekse stagiairs, op locaties Eimersstaete, Eilandstaete en Malburgstaete. Het project is een proef, om te kijken of dit één van de oplossingen is voor het werven van medewerkers op niveau 3 (en 4). Op dit moment zijn de studenten volop bezig met hun stage, die tot augustus/september duurt. De taalbeheersing gaat steeds beter, en zowel van collega’s als van cliënten horen we positieve geluiden over hun komst en inzet . Mooi om de uitwisseling van culturen te zien!

Het project is een goed voorbeeld van hoe Pleyade steeds op een andere manier kijkt naar de ouderenzorg. Niet de gebaande paden bewandelen, maar out of the box denken en af en toe wat nieuws proberen. Zo zijn we sinds juni ook begonnen met het op een andere manier opleiden en begeleiden van leerlingen, om hen te laten uitgroeien tot gemotiveerde, deskundige collega’s die hopelijk kiezen voor een toekomst in de ouderenzorg.

Onze aanpak trok ook de aandacht van de Volkskrant, die er een mooi artikel over publiceerde. Leest u mee?

Veri Kosterink

"Henriette en ik zijn al 27 jaar samen, waarvan we er ruim 18 in Elst wonen. En samen zijn we nog steeds. Ook nu ik in Tertzio woon."

Lees het verhaal