×

Pleyade en TU/e gaan nauw samenwerken

maandag 27 augustus 2018

Pleyade en Technische Universiteit Eindhoven gaan vanaf 1 september gedurende vier jaar nauw samenwerken op het gebied van onderzoek en ontwikkeling. Hiermee willen we een actieve bijdrage leveren aan het verbeteren van de ouderenzorg.

Sinds september 2017 zijn er verschillende projecten geweest waar studenten en onderzoekers van de faculteit Industrial Design van de TU/e samenwerken met cliënten en zorgmedewerkers van Pleyade. Doel is onderzoek naar en het ontwikkelen van technologische innovaties voor de zorgsector. Denk hierbij aan innovatieve oplossingen om het dagelijks leven van ouderen gemakkelijker te maken. Op termijn zullen ook andere zorgpartijen daar gebruik van kunnen maken.

Zowel wij als TU/e willen de samenwerking uitbreiden naar meerdere expertises en het strategisch gebied Health van de TU. Ook gezamenlijke fondsenwerving voor zorgonderzoek en -ontwikkeling behoort tot de mogelijkheden. Onlangs is een promovendus gestart om op gebied van zorg en innovatie onderzoek te doen binnen Pleyade.

Afgelopen woensdagavond tekenden Floor de Vroome, raad van bestuur van Pleyade, en Jan Mengelers, voorzitter van het college van bestuur van de TU/e een intentieverklaring.

Lees meer over wat Pleyade doet op het gebied van innovatie.

Priscilla

“In 2013 begon ik als zorgassistent bij Pleyade. Inmiddels ben ik woonbegeleider. Een baan die bij me past; zorgen zit mij in het bloed. "

Lees het verhaal

Wij gebruiken cookies op de website. Anonieme analytische cookies laten ons zien hoe de website wordt gebruikt. Met die inzichten monitoren en verbeteren we pleyade.nl. Lees meer

Ik ga niet akoord