×

PIT – Watch Me! app

Wat is de Watch me! App?

Voor personen met beginnende dementie wordt het steeds moeilijker om de dagelijkse dingen te blijven doen. Zo lukt boodschappen doen nog wel, maar is de weg naar huis vinden soms moeilijk. Om deze reden besluiten veel personen met beginnende dementie om niet meer zelfstandig boodschappen te gaan doen. Met deze gedachte is het idee ontstaan om een product te ontwikkelen die helpt de weg naar huis te vinden.

Hoe werkt de Watch me! App?

De Watch me! App is een kompas met een wijzer die altijd naar huis wijst. Zo kan een persoon die bang is om de weg kwijt te raken, toch nog zelfstandig boodschappen doen of een rondje gaan wandelen. Dit kan zorgen voor meer zelfstandigheid van de persoon met dementie en meer ruimte voor mantelzorgers. Met toestemming van de gebruiker ontvangt een thuisblijver op afstand een melding als de gebruiker aan het dwalen is.

Kan de Watch me! App al gebruikt worden?

De Watch me! App is in ontwikkeling. PIT kijkt naar hoe de app eruit moet zien, zodat het bij verschillende personen met verschillende voorkeuren past en bruikbaar is. Daarnaast vindt PIT het belangrijk dat het product betaalbaar moet zijn. Deze zaken worden zorgvuldig onderzocht. PIT verwacht een mooi resultaat te behalen.