×

Dieet- en voedingsadvies

Gezond eten is belangrijk om u goed te blijven voelen. Maakt u bewuste keuzes, dan vermindert dat de kans op chronische ziekten en andere gezondheidsproblemen. De diëtisten van Pleyade begeleiden u hier graag bij: persoonlijk en op maat.

Plan op maat

Hoe voelt u zich? Heeft u lichamelijke klachten? Hoe zien uw eet- en leefpatroon eruit? En wat zijn uw wensen? Die vragen staan centraal bij de start van de behandeling. Ieder mens is namelijk anders, dus we maken een behandelplan dat bij uw specifieke situatie past.

Speciaal dieet

Soms is er een speciaal dieet nodig, bijvoorbeeld bij COPD, diabetes mellitus (suikerziekte), hart- en vaatziekten, slik- en kauwproblemen, overgewicht of ongewenst gewichtsverlies, maag-/darmklachten of sondevoeding. Onze diëtisten zijn gespecialiseerd in het behandelen en begeleiden van cliënten die behoefte hebben aan een dergelijk dieet.

Begeleiding voedingsadvies

De behandeling vindt plaats bij Pleyade Revalidatie of, op indicatie, bij u thuis. Tijdens de consulten geeft de diëtist uitleg over voeding in relatie tot gezondheid en ziekte. U krijgt bijvoorbeeld tips om uw eetgewoonten te veranderen, in het dagelijks leven en bij speciale gelegenheden. Ook geven we praktische informatie over ingrediënten en verkooppunten. We begeleiden u bij het uitvoeren van het advies. Indien nodig werken we nauw samen met andere behandelaars binnen Pleyade.

Vergoeding & verwijzing

Dieetadvies is opgenomen in de basisverzekering voor drie uur per jaar. Deze zorg valt onder het verplichte eigen risico. Daarnaast kan voedingsadvies voor ouderen opgenomen zijn in uw aanvullende ziektekostenverzekering. Raadpleeg hiervoor uw polisvoorwaarden. Voor een huisbezoek hebben wij een verwijzing nodig. Heeft u geen verwijzing? Dan plannen we eerst een gesprek in om vast te stellen of we de behandeling kunnen starten.

Veelgestelde vragen

Waar vindt de behandeling plaats?

U kunt voor de behandeling terecht op locatie Pleyade Revalidatie. U kunt ook thuis begeleid worden.

Pleyade Revalidatie
Slochterenweg 2
6835 CB Arnhem

Wat zijn de openingstijden?

We plannen uw behandeling op Pleyade Revalidatie graag op afspraak.

Maandag8.30-17.00
Dinsdag8.30-17.00
Woensdag8.30-17.00
Donderdag8.30-17.00
Vrijdag8.30-17.00
Wie zijn de behandelaars?

Het team dat voor u klaar staat bestaat uit: Petra Minkhorst en Chantal de Leeuw.

Hoe kan ik de afdeling Dieetadvisering bereiken?

U kunt de diëtisten bereiken via 026 - 751 6510 (bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30-17.00 uur) of via dietist@pleyade.nl.

Johan Cafferata

Dochter Sandra Cafferata: “Mijn vader heeft geen moment spijt van zijn verhuizing naar Eldenstaete."

Lees het verhaal

Wij gebruiken cookies op de website. Anonieme analytische cookies laten ons zien hoe de website wordt gebruikt. Met die inzichten monitoren en verbeteren we pleyade.nl. Lees meer

Ik ga niet akoord