Samen voor een betere gezondheid

Diëtetiek: Gezond én lekker eten op een manier die bij u past

De diëtisten van Pleyade ondersteunen u graag.

Diëtetiek | Pleyade

Diëtetiek

Eten en drinken is niet alleen lekker en gezellig, maar ook belangrijk voor uw gezondheid.

Wat u eet en drinkt heeft een grote invloed op uw gezondheid en op eventueel herstel. De diëtisten van Pleyade kunnen u ondersteunen bij uw voeding. Bijvoorbeeld wanneer u minder eet door dat u minder eetlust of slikproblemen heeft. Of bij moeilijk lopen, verlies van spierkracht of  wonden die slecht genezen. Ook helpen de diëtisten u graag bij vragen over eten en drinken bij diabetes (suikerziekte), hartfalen en maag-darm ziektes.

 

In het kort

Uw wensen en gewoonten staan centraal. Daar sluiten we bij aan.
Uitgebreide samenwerking met andere specialisten, zoals de logopedie, fysiotherapie en ergotherapie.
We kijken niet alleen naar uw voeding, maar vooral naar u als mens.
De diëtisten denken mee over de menu’s van de restaurants op locatie en geven trainingen aan zorgmedewerkers.

We doen het samen

De diëtist is betrokken bij alle vragen rondom voeding en voeding gerelateerde ziekten. U of uw naasten kunnen zelf contact opnemen met de diëtisten, maar ook uw arts of zorgteam kan hen om hulp vragen.

Wanneer u minder eet, merkt u dat vaak aan uw lichaam. Moeilijker lopen en opstaan, vaker vallen; het zijn tekenen van verminderde spierkracht en mogelijke ondervoeding. De diëtist kijkt samen met u hoe ze uw kwaliteit van leven kunnen vergroten. Daarbij onderzoekt de diëtist vooral waarom u niet genoeg eet en hoe haar advies het beste past bij uw gewoonten en behoeften.

Samen met u, uw naasten en uw zorgverleners maakt de diëtist een plan. Daarin adviseert zij bijvoorbeeld om meer eiwitrijke voeding te eten, aangepast bestek te gebruiken om het eten makkelijker te maken of uitproberen welke voeding goed werkt. De zorg en uw naasten kunnen daarbij ondersteunen. Regelmatig bespreekt de diëtist hoe het gaat. Als het nodig is, past ze het advies aan.


Contact met de diëtist

Wanneer u te weinig energie of kracht heeft en niet lekker in uw vel zit, kan dat een teken van tekort aan voedingstoffen zijn. Daarnaast zijn er voeding gerelateerde ziekten, zoals diabetes, darm-, maag-, of slikproblemen, waarbij de diëtist helpt. U kunt zelf contact opnemen met de diëtist, maar ook de arts of zorg kan hen om hulp vragen.
Diëtetiek


“We kijken naar de cliënt en wat hij of zij nodig heeft. Daarbij staat het genieten voorop en is de kwaliteit van leven belangrijk. Het kunnen kleine aanpassingen zijn zoals vaker een bakje kwark eten of een eitje nemen als ontbijt, waardoor cliënten weer sterker worden”

 

Chantal de Leeuw, Diëtiste


Revalidatie, thuis wonen en diëtetiek

Wanneer mensen bij Pleyade revalideren, kan de diëtist ondersteunen. Goede voeding en duidelijke doelstellingen helpen uw revalidatie. Eiwitrijke voeding is de basis voor het bevorderen het revalidatieproces.

Ook wanneer u niet op een Pleyade locatie woont, kunt u de diëtist om hulp en/of ondersteuning vragen. U kunt rechtstreeks met hen contact opnemen of via de arts. Via de basisverzekering heeft u recht op drie uur ondersteuning van een diëtist (eigen risico gaat er eerst af). U kunt hier ook een aanvullende verzekeringen voor afsluiten.