Over ons

Liefdevolle zorg en ondersteuning

We doen het samen.

Dames wonend op Eimersstaete in de tuin.
Ondersteuning afgestemd op uw behoeftes
Uw keuzes staan centraal
Waardevolle partner

Welkom bij Pleyade

Pleyade is betrokken, respectvol en heeft oprechte aandacht

Graag vertellen we wat meer over ons, de werkwijze en waar we voor staan bij Pleyade. Dat de bewoner en cliënt zich goed voelt, daar zetten we ons elke dag voor in. Ouder worden kan gepaard gaan met ongemakken, zo is het leven. Juist in deze levensfase kan Pleyade veel betekenen. Respect voor uw keuzes staat daarbij centraal. U bepaalt hoe u wilt leven en Pleyade ondersteunt u daarbij. We doen het echt samen.


Over ons | Pleyade
Team Pleyade

"Van een kort praatje tot een diepgaand gesprek: wij koesteren ieder contact."

Pleyade beschikt over een eigen lodge in het voetbalstadium van Vitesse.
Team Pleyade

"Uw leven, uw keuzes."


Ondersteuning in iedere fase

U en uw naasten kunnen altijd bij ons terecht. Wanneer u hulp of ondersteuning nodig heeft, maar ook met vragen over de gevolgen van het ouder worden. We komen bijvoorbeeld bij u thuis en helpen u bij het revalideren na een ziekenhuisopname of ongeval. En wanneer het niet meer lukt om in uw eigen huis te wonen, bent u van harte welkom om een nieuw thuis te vinden op een van onze woonlocaties. Een fijne, veilige en vertrouwde omgeving met 24 uur per dag zorg en begeleiding: van lichte ondersteuning tot intensieve begeleiding en behandeling bij complexe zorgvragen.

Het is ook mogelijk om als gast in de hospice Wageningen-Renkum te verblijven. Hier ontvangt u vanuit Pleyade liefdevolle zorg bij het afscheid  nemen van het leven.


Uw leven, uw keuzes

De keuzes die u maakt staan bij Pleyade altijd centraal. Als bewoner heeft en houdt u de regie over uw eigen leven. We doen het dus samen: u bepaalt hoe u wilt leven en Pleyade helpt u daarbij. Dat doen we met zorg die is afgestemd op uw persoonlijkheid en levensstijl. We zijn betrokken, respectvol en hebben oprechte aandacht voor u als individu.


Koester het contact

Pleyade wilt graag een waardevolle partner zijn. Van een kort praatje tot een diepgaand gesprek: we koesteren ieder contact. Naast de medewerkers, vrijwilligers en zorggezellen, kunnen ook familieleden een grote bijdrage leveren aan uw welzijn. Wij stimuleren deze contacten dan ook graag.


Yade Magazine

Download het Yade magazine en lees meer over leven en werken bij Pleyade.

Lees Yade
Contact | Yade Magazine | Pleyade

Onze kernwaarden

In alles wat we doen staan onze kernwaarden centraal:

  • Persoonlijk, omdat onze zorg en dienstverlening draaien om u als mens. Persoonlijke aandacht voor ieders wensen en levensstijl; want niemand is een nummer.
  • Om dat voor elkaar te krijgen, zijn we ondernemend. Als organisatie zoeken we altijd naar mogelijkheden om de ouderenzorg te verbeteren, nu en in de toekomst. We stimuleren ondernemerschap bij de medewerker, zodat zij ruimte voelt om creatieve oplossingen te bedenken in dienst van de bewoner en cliënt.
  • Onze kernwaarde onafhankelijk laat zien dat we stevig in onze schoenen staan. Een tikje eigenwijs en ambitieus: we varen onze eigen koers. Met als doel om de bewoner zo zelfstandig en onafhankelijk mogelijk hun leven te laten voortzetten. Dit alles doen we niet alleen, daar hebben we elkaar voor nodig.
  • Samenwerken is dus een belangrijke rode draad bij Pleyade. Samenwerken met naasten, in teams, op woonlocaties, binnen heel Pleyade kunnen we op elkaar rekenen. En we staan midden in de samenleving; we zoeken nauwe samenwerking met partners in de wijk en op lokaal, regionaal en zelfs landelijk niveau.

Meer informatie

De afgelopen jaren heeft Pleyade hard gewerkt aan de strategische opdracht om de flexibiliteit in de organisatie te vergroten. Onze zorg is ook van een goed niveau; bij alles wat we doen staan de bewoner en optimale kwaliteit voorop. Het is daarom tijd voor de volgende stap. U leest hier meer over in het Strategie Pleyade 2021-2025.

Benieuwd naar de actuele ontwikkelingen binnen Pleyade en de woonlocaties?

Bekijk het nieuwsoverzicht

We doen het samen

Pleyade heeft een zo plat mogelijke organisatiestructuur. Dit doen we omdat we waarde hechten aan het nemen van verantwoordelijkheid.

Lees meer

In 2023 heeft Pleyade mooie stappen gemaakt om de visie waar te maken. In het jaarverslag zijn deze stappen vertaald in persoonlijke verhalen van de bewoner en medewerker. Lees deze verhalen in het jaarverslag van 2023

Tijdens gesprekken, bij het ondersteunen en begeleiden, bij alles wat we doen. We gaan veelvuldig en vanzelfsprekend het gesprek aan met de bewoner en de medewerker. Wat we zien en wat we horen bekijken we kritisch en is de basis voor continue verbetering.

Lees meer over wat we doen op het gebied van kwaliteit.

Sinds 2015 zet Pleyade zich, middels de Green Deal Zorg, in voor verduurzaming van de organisatie. Naast dit landelijke initiatief is Pleyade ook vertegenwoordigd in de regionale versie van de Green Deal Zorg onder leiding van de gemeente Arnhem.

Een van de speerpunten is om voor 2030 een reductie van 80% op het gebied van CO2 uitstoot te realiseren binnen Pleyade. Om dit te bewerkstelligen heeft Pleyade aanpassingen gedaan op het gebied van afvalscheiding en LED verlichting. Daarnaast kijken we bij de benodigde vervanging van systemen naar duurzame oplossingen. Op deze manier draagt Pleyade haar steentje bij. Het thema duurzaamheid wordt gewaarborgd in een Duurzaam Meerjaren Onderhouds Planning. Dit zorgt ervoor dat we bij alle toekomstige aanpassingen in het (periodieke) onderhoud en bij de (ver)bouw van Pleyade woonlocaties naar de meest duurzame oplossing kijken. Op deze manier dragen we op een structurele wijze bij aan de doelstellingen van de Green Deal Zorg en de landelijke wetgeving op het gebied van duurzaamheid.

Pleyade werkt voortdurend aan een goede kwaliteit van haar zorg- en dienstverlening. Maar het kan weleens anders lopen dan u verwacht. In dat geval horen we dat graag.

Lees meer

Hoe meer invloed mensen hebben op hun eigen leven, hoe beter ze zich voelen. Daarom wil Pleyade graag dat de bewoner en client meepraten over hoe we de dingen doen. Bijvoorbeeld op het gebied van de kwaliteit van zorg, dagelijkse zaken op woonlocaties zoals maaltijden en activiteiten, veiligheid, hygiëne en nieuwe ontwikkelingen in de zorg. Dit noemen we medezeggenschap. Bij Pleyade is dit op verschillende manieren geregeld, bijvoorbeeld door stamtafels.

Lees meer

Nadenken over de ouderenzorg van de toekomst, dat is wat we bij Pleyade belangrijk vinden. Hoe kan slimme technologie de bewoner en medewerker helpen om het dagelijks leven leuker en makkelijker te maken? Pleyade is nieuwsgierig en ambitieus als het gaat om zorginnovatie. Niet afwachten, maar initiatief nemen en een actieve bijdrage leveren aan ontwikkelingen.

Lees meer

Persoonlijk, ondernemen, onafhankelijk en samenwerken; dat zijn de kernwaarden waar Pleyade voor staat. Deze kernwaarden vormen dan ook de basis voor de waarde gedreven wijze van toezichthouden van de Raad van Toezicht. Samen met de Raad van Bestuur is er een toezichtvisie opgesteld. In deze visie wordt beschreven op welke wijze de raad toezicht houdt binnen Pleyade en vormt de basis van waaruit de Raad van Toezicht en Raad van Bestuur binnen Pleyade samenwerken.

Bekijk hier de toezichtvisie.

De raad van toezicht bestaat uit:

  • Sven Turnhout (voorzitter)
  • Jacqueline Engelen (lid)
  • Lilian Kraan (lid)
  • Gaico Frieling (lid)
  • Renée Pots (lid)

 

 


Waarderingen

9.8

“Het Binnenrijk is een thuis voor me. Heel veel betrokkenheid van de medewerkers en de vrijwilligers. Ook is het menselijk contact heel erg goed.”

9.3

"Ik ben erg tevreden over de zorg voor mijn vader. Deze zorg is echt afgestemd op wat goed en belangrijk is voor hem. Het handelingsadvies is ook zo goed afgestemd op hem dat hij echt een zo fijn mogelijke tijd heeft in deze zorginstelling."