Begeleid wonen bij Pleyade

U bepaalt hoe u wilt leven

Bij Pleyade kunt u begeleid wonen in een van de unieke woonlocaties in Arnhem, Duiven, Elst, Giesbeek, Tolkamer, Wolfheze en Zevenaar.

Wonen bij Pleyade
Uw keuzes staan centraal
Ondersteuning afgestemd op uw wensen en behoeftes
Ruime keuze uit woonlocaties

Wonen bij Pleyade

Zoekt u een fijne plek om begeleid te wonen volgens úw wensen? Of wilt u ondersteuning en zorg dichtbij voor de toekomst?

Wanneer u ouder wordt kunt u bij Pleyade wonen in een van de unieke woonlocaties. Hier stemmen we de ondersteuning af op uw manier van leven.

Ouder worden gaat vaak gepaard met ongemakken. In deze levensfase kan Pleyade veel betekenen. We respecteren uw keuzes en doen het samen: u bepaalt hoe u wilt leven en wij helpen u hier graag bij.

Wonen bij Pleyade
Wij verzekeren u van

Begeleid wonen in een warme en prettige leefomgeving.

Wonen en plezierig leven | Onze woonlocaties | Pleyade
Team Pleyade

Iedereen kent elkaar en er heerst een hartelijke sfeer.


Ondersteuning en zorg afgestemd op uw wensen

Bij het ouder worden heeft iedereen andere behoeftes en wensen. In uw huidige woonsituatie leeft u namelijk ook niet precies hetzelfde als uw leeftijdsgenoten. Pleyade kijkt altijd naar wat iemand nog wél kan en legt niet de nadruk op wat er niet meer mogelijk is. We kijken niet vanuit een ziektebeeld als dementie, Korsakov of lichamelijke beperkingen, maar kijken samen met u en uw familieleden naar de beste ondersteuning en zorg voor uw situatie.

U kunt begeleid wonen bij Pleyade, maar we bieden ook thuiszorg en de mogelijkheid om bij Pleyade te revalideren of tijdelijk te verblijven, bijvoorbeeld om uw mantelzorger te ontlasten.

Plezierig leven

We vinden het belangrijk dat u zich thuis voelt bij Pleyade. Daarom werken er ook zorggezellen bij ons. Dit zijn medewerkers die geen zorgtaken hebben, maar u ondersteunen om uw leven zo plezierig mogelijk te leven. Bijvoorbeeld door samen een visje te eten, een wandeling te maken of een spelletje te spelen. Ook wanneer u zin heeft om een praatje te maken of een kopje koffie te drinken in het restaurant staan de zorggezellen voor u klaar.

De zorggezellen zijn er voor u, de bewoner!


Vind de woonlocatie die bij u past

Iedere woonlocatie heeft haar eigen sfeer en karakter.

Bekijk alle woonlocaties
Adviesteam op de koffie | Wonen en plezierig leven | Onze woonlocaties | Waalstaete | Pleyade

Bij Pleyade heeft u de keuze uit verschillende woonlocaties. De ene woonlocatie past beter bij uw wensen en behoeftes dan de andere. Het adviesteam van Pleyade ondersteunt u graag bij het maken van deze keuze.


Zo meldt u zich aan voor een woning

Heeft u interesse om bij Pleyade te komen wonen? Neem dan contact op met het adviesteam via 026 – 751 7310 of adviesteam@pleyade.nl. Zij zullen u aanvullende informatie geven over Pleyade en de verschillende woonlocaties. Samen met u wordt bekeken welke woonlocatie het beste past bij uw wensen. Op basis hiervan kunnen er ook rondleidingen op woonlocaties plaatsvinden. Mocht u kiezen voor een woning bij Pleyade dan kunt u uzelf hierna inschrijven. Wanneer er een woning beschikbaar komt zal er contact met u worden opgenomen.


Praktische informatie over wonen bij Pleyade

Wanneer u voor Pleyade kiest, zijn er meerdere dingen die geregeld moeten worden. Komt u wonen met zorg, dan heeft u mogelijk een Wlz-zorgindicatie nodig van het Centrum Indicatiestelling Zorginstellingen (CIZ). Daarnaast is het fijn om te weten welke zaken u zelf kunt regelen en welke zaken door Pleyade geregeld zijn voor de verhuizing. Hierbij blijft het uitgangspunt dat u uw eigen keuzes maakt, zoals het meenemen van uw eigen bed naar de nieuwe woning.

Op de pagina praktische informatie over wonen bij Pleyade vindt u meer aanvullende informatie.


Dames wonend op Eimersstaete in de tuin.


De diensten van Pleyade

Wanneer u bij Pleyade komt wonen, kijken we samen naar uw persoonlijke situatie. Welke ondersteuning heeft u nodig en wat zijn uw wensen. Zo is het mogelijk om uw eigen huisarts en fysiotherapeut te behouden of te kiezen voor de specialisten bij Pleyade:

 

U en uw naasten bepalen of en waar u gebruik van wilt maken wanneer u bij Pleyade komt wonen.


Mantelzorgers onderdeel van de ondersteuning

Pleyade vindt het belangrijk dat uw naasten onderdeel blijven van uw ondersteuning wanneer u bij Pleyade komt wonen. Zij kennen u immers het beste en weten wat uw wensen en behoeftes zijn. Ook als u bij Pleyade begeleid woont kunnen uw naasten u ondersteunen. Zo kunnen jullie samen activiteiten ondernemen, kunnen uw naasten dagelijks met u eten of zaken voor u regelen. Met elkaar bekijken we hoe we de ondersteuning en zorg die u nodig heeft het beste kunnen regelen. We gebruiken Carenzorgt.nl om de zorg en ondersteuning te organiseren, informatie te delen en taken te plannen.

Yade Magazine

Download het Yade magazine en lees meer over leven en werken bij Pleyade.

Lees Yade
Contact | Yade Magazine | Pleyade

Ook interessant

Wij begrijpen dat het kiezen voor een nieuwe woning vragen oproept. De meest gestelde vragen met antwoorden hebben wij voor u op een rijtje gezet.

Een maatje, een vriend voor het leven, een gezelligheidsdier. De functie van zorggezel bij Pleyade is dat en meer. De zorggezellen bieden u als bewoner ondersteuning, niet door het geven van zorg, maar juist met het geven van een-op-een aandacht.

Een momentje rust voor uw mantelzorger? Wij heten u van harte welkom bij Pleyade voor een kortdurend verblijf.

Pleyade ziet zichzelf als een levenspartner. We zijn betrokken, respectvol en hebben oprechte aandacht voor de bewoner. Dat u zich goed voelt, daar zetten we ons elke dag met volle overgave voor in.

Maak kennis met Pleyade

Logeren bij Pleyade | Thuiszorg

Thuiszorg ontvangen

Kunt u nog prima thuis wonen maar heeft u wel ondersteuning nodig?

Lees meer over thuiszorg

Heeft deze pagina u geholpen?

Wij willen u graag zo goed mogelijk voorzien van informatie