Fysiotherapie

Fysiotherapie

Met oog voor de mens als geheel.

Fysiotherapie & Revalideren | Pleyade

Welkom bij Pleyade

Heeft u moeite met lopen, pijn of is bewegen om een andere reden lastig geworden?

De fysiotherapeuten van Pleyade helpen u onder meer bij dit soort praktische vragen. Uw wensen zijn daarin altijd leidend. Samen met de fysiotherapeut bepaalt u waar u aan wilt werken.


In het kort

Samen bepalen waar u aan wilt werken
Expert op het gebied van de ouder wordende mens, de fysiotherapeuten kijken naar u als mens
Goede samenwerking met andere specialisten, zoals psychologen, logopedisten, ergotherapeuten en de diëtisten

We doen het samen

De fysiotherapeuten van Pleyade zijn gespecialiseerd in ouder wordende mensen. Samen bespreken we waar u last van heeft en op welke manier u daar samen met de fysiotherapeut aan kunt werken. Dat kan met oefeningen, een loophulpmiddel of een andere oplossing.

De fysiotherapeuten kijken naar wat bij u past en wat u graag wilt. Vaak werken we aan het stabiel houden van een situatie of willen we achteruitgang vertragen. Ook kan de fysiotherapeut adviseren over handelingen, bijvoorbeeld over in en uit bed komen of opstaan uit een stoel.

De fysiotherapeut kijkt verder dan alleen lichamelijke klachten. Hoe vaak u elkaar ziet hangt af van de afspraken die u maakt.

Fysiotherapie | Pleyade


Contact met de fysiotherapeut

Heeft u fysiotherapie nodig? Dan kunt u via uw arts of zorgteam contact opnemen voor een afspraak. Wanneer u lichamelijk achteruitgaat, kan de fysiotherapeut ook kijken welke hulpmiddelen er nodig. Als het nodig is neemt de fysiotherapeut ook contact op met de zorg en uw naasten.

U kunt ook uw eigen fysiotherapeut meenemen wanneer u bij Pleyade komt wonen.


“Wanneer een bewoner nekpijn heeft, kijken we niet alleen naar zijn of haar nek. We nemen de houding, medicatie en de medische geschiedenis mee in het hele plaatje. We kijken naar u als mens en doen niet alleen even een nekmassage.”

 

Tessa Tijssen, Fysiotherapeut

Revalidatie en fysiotherapie bij Pleyade

Komt u revalideren bij Pleyade, dan kan stelt u samen met uw fysiotherapeut doelen op die nodig zijn om weer naar huis te kunnen. Uw fysiotherapeut werkt samen andere disciplines om u de meest optimale zorg te bieden. U kunt een individuele behandeling krijgen of meedoen in een oefengroep op advies van uw fysiotherapeut. In overleg is uw familie van harte welkom om mee te kijken bij de behandeling. Een revalidatie traject duurt tussen de vijf weken en de drie maanden. 


Veelgestelde vragen

De fysiotherapeut kan helpen bij conditieverbetering als dit past bij de hulpvraag en mogelijkheden. Een fijne wandeling maken kunt u ook doen met uw familie of naasten.