×

Ergotherapie (informatie voor verwijzers)

Heeft uw cliënt moeite met wassen, aankleden, het huishouden doen, uitstapjes maken? Onze ergotherapeuten leren uw cliënt om te gaan met zijn of haar beperkingen en optimaal gebruik te maken van de mogelijkheden. De in ouderen gespecialiseerde ergotherapeut geeft advies, training en begeleiding aan uw cliënt, maar ook aan zijn of haar omgeving.

Specialismen

De ergotherapeuten van Pleyade zijn gespecialiseerd in het behandelen en begeleiden van cliënten met COPD en neurologische aandoeningen, waaronder dementie en de ziekte van Parkinson. Daarnaast hebben zij kennis van reumatische en orthopedische aandoeningen. Een greep uit de tips en adviezen van de ergotherapeut van Pleyade:

  • Instructies geven om veilig met scootmobiel te rijden;
  • adviseren en begeleiden bij de aanschaf van hulpmiddelen;
  • adviseren over aanpassingen in de woning;
  • aanleren om met één hand te kunnen aankleden;
  • ondersteuning geven aan naasten;
  • tips over het verdelen van de energie over de dag;
  • adviseren over het verkleinen van valrisico’s in huis.

Uw cliënt aanmelden

Voor het inschakelen van ergotherapie van Pleyade kunt u gebruik maken van dit verwijsformulier. Met een verwijsbrief kan uw cliënt altijd terecht. Heeft u nog vragen? Neemt u dan contact op met het adviesteam: 026 - 751 7310 of adviesteam@pleyade.nl.

Vergoeding kosten

Ergotherapie voor ouderen wordt tien uur per kalenderjaar vergoed vanuit het basispakket van de zorgverzekering. Vanuit de aanvullende verzekering worden soms extra uren vergoed. Informatie over deze aanvullende vergoeding vindt uw cliënt in de polisvoorwaarden of laat hem contact opnemen met de zorgverzekeraar.

Wij gebruiken cookies op de website. Anonieme analytische cookies laten ons zien hoe de website wordt gebruikt. Met die inzichten monitoren en verbeteren we pleyade.nl. Lees meer

Ik ga niet akoord