Nieuwsbericht

Raad van Toezicht op bezoek bij verschillende woonlocaties

Pleyade

Gepubliceerd op 20 november 2023

Jacqueline Engelen op Subenhara

Op maandag 13 november brachten de leden van de Raad van Toezicht (RvT) een bezoek aan verschillende Pleyade locaties. Het doel van deze dag was om mee te kijken en te ervaren hoe het werken in de zorg is. De vijf RvT leden werden door verschillende locaties ontvangen met een zelf ingevuld activiteitenprogramma: van een donkerbeleving bij Het Schild tot een rondleiding op de woonlocatie, zoals op Subenhara en Waalstaete 

Eldenstaete

Op Eldenstaete liep Sven Turnhout maandag mee in de zorg. Sven: “Ik wil vandaag graag helpen in de zorg, in plaats van erover praten.” Een quote die het doel van deze dag mooi onder woorden brengt. 

Sven Turnhout bij Eldenstaete

Sven Turnhout op Eldenstaete

Eilandstaete en Polderhof

Op de woonlocaties Eilandstaete en Polderhof hielp Lilian Kraan een verzorgende in de zorg en liep ze mee met een gastvrouw van het restaurant. Een mooie gelegenheid om in contact te komen met de medewerkers en bewoners.

RvT lid Lilian kraan op Eilandstaete en Polderhof

Lilian Kraan op Polderhof

Het Schild

Op Het Schild werd Gaico Frieling door een bewoonster met een visuele beperking meegenomen voor een donkerbeleving in ‘K-Zie-Nie’: een donkere ruimte waarin je ervaart hoe het is om helemaal niets te kunnen zien. Het gebruik van andere zintuigen zoals ruiken, horen en voelen zijn tijdens deze beleving dan ook extra belangrijk. Gaico: “Zo bijzonder om tijdens de donkerbeleving eens op je andere zintuigen te moeten vertrouwen.” 

De dag werd afgesloten met een informatieve rondleiding door het gebouw en een spel in de tuinkamer met de bewoners. 

RvT lid Gaico Frieling op Het schild

Gaico Frieling (links) en Marianne Polderman (rechts) op Het Schild

Subenhara

Jacqueline Engelen werd hartelijk ontvangen op Subenhara. Daar mocht ze deelnemen aan een rondleiding op de woonlocatie en aansluiten bij een gezamenlijke activiteit met de bewoners. Jacqueline: “Ik hoop mensen echt te kunnen spreken. Als je als raad ergens binnenkomt komen we soms wat massaal over. Ik heb gemerkt dat als je alleen bent je de mensen; medewerkers en bewoners, echt kunt spreken.”

Jacqueline Engelen op Subenhara

Jacqueline Engelen op Subenhara

Waalstaete 

Renée Pots was te gast op Waalstaete, waar ze warm werd ontvangen door de teamhoofden. Op haar dagprogramma stond het meelopen met een activiteitenbegeleider, een rondleiding door het gebouw en het meehelpen bij het voorbereiden van de lunch. Verwachtingen van deze dag had Renee echter niet. Renee: “Ik ga altijd zonder verwachtingen ergens in. Dan laat ik me verrassen door wat ik tegenkom. Ik vind het mooi om hier te zien hoe de visie van Pleyade in de praktijk wordt toegepast”

Renée Pots op Waalstaete

De RvT leden kijken terug op een waardevolle dag. Een dag waarop zij niet alleen mee hebben mogen kijken met de medewerkers op de woonlocaties, maar ook in gesprek zijn gegaan met bewoners. Dit schetste een goed beeld van de verschillende Pleyade locaties. Een activiteit die voor herhaling vatbaar is in de toekomst!

Deel dit nieuwsbericht