Verhalen

Nollie slaapt het allerliefst op de bank

Thuis wonen mét Pleyade

Nollie Muller heeft het naar haar zin. Ze verhuisde in november 2020 van de Malburgse Polderhof naar de Marga Klompélaan in Rijkerswoerd. Ze liet haar bed achter in Malburgen. ‘Ik sliep er toch niet in’, verklaart ze eenvoudig. Nollie pakt ’s avonds haar dekbed uit de kast en maakt het zichzelf gemakkelijk op haar zwarte leren bank. Daar valt ze binnen vijf minuten in slaap.

Tevreden: de bank als prima alternatief

De Klarendalse is, nadat ze jaren geleden alleen kwam te staan, gewend geraakt aan haar bank als rustpunt. In haar eentje in een groot bed kon ze de slaap niet vatten. De bank bleek een prima alternatief voor Nollie. Als ze na het avondeten haar pyjama aan heeft en onder de dekens kruipt, denkt ze nergens meer aan. Ze doet het licht uit en valt meteen in slaap.

Medewerkers van de Marga klompélaan zien dat ze tevreden is met haar keuze – maar mocht ze ooit naar een bed gaan verlangen, dan komt dat er direct te staan. ‘Deze bank is al oud, maar als ik last heb van mijn spieren doordat ik op de bank slaap, moet ik niet tegen de fysio gaan zeuren. Dit is mijn eigen eigenwijze keuze’, besluit Nollie.

Deel dit nieuwsbericht