Nieuwsbericht

19 september: De dag van de diëtist.

Pleyade

Gepubliceerd op 19 september 2023

Goed gevoed ouder worden

In ons land is 15 tot 30% van de thuiswonende ouderen ondervoed. Dat kan dus zomaar je eigen moeder, of zelfs die gezellige ‘mollige’ buurvrouw zijn. 

Met de leeftijd stijgt het risico op ondervoeding. Het kan bij iedereen optreden, ook al is het lichaamsgewicht goed. Een goede voeding is, samen met beweging, belangrijk voor het behoud van spierkracht en conditie. Een slechte voedingstoestand maakt iets ondernemen en dingen zoals boodschappen doen, koken, aankleden moeilijker. Als eetlust ontbreekt, eten niet meer gezellig is of moeilijker wordt, kan dat leiden tot tekorten, en uiteindelijk tot ondervoeding. Dát willen we natuurlijk niet. 

Lang zelfstandig blijven vraagt om voldoende en goed eten én bewegen. Juist de combinatie is belangrijk voor het behoud van spiermassa en kracht. Maar wat is goede voeding voor ouderen? En wat is voldoende beweging? Via de website www.goedgevoedouderworden.nl kunnen ouderen zelf testen of zij ondervoed zijn. En lezen wat ze hieraan kunnen doen. Ook een diëtist kan helpen fit en vitaal ouder te worden.  

Kijk hier voor tips en recepten voor als eten of het bereiden daarvan moeilijker worden.

Deel dit nieuwsbericht