Nieuwsbericht

Kunsttentoonstelling ‘Kunst Verbindt’ op Eilandstaete groot succes

Pleyade

Gepubliceerd op 07 maart 2024

Kunsttentoonstelling Eilandstaete

Op vrijdag 1 maart werd op Eilandstaete een kunsttentoonstelling georganiseerd voor bewoners, naasten, buurtbewoners en medewerkers. Tijdens de kunsttentoonstelling ‘Kunst Verbindt’ werden er onder het genot van livemuziek en een hapje en een drankje verschillende prachtige kunstwerken gepresenteerd, gemaakt door bewoners van de woonlocatie en uit de buurt. Bestuurder John Olde Olthof gaf tijdens de tentoonstelling een toespraak en sprak zijn dankbaarheid uit voor de realisatie van de tentoonstelling.

Creatieve (buurt)bewoners

Het idee van deze tentoonstelling kwam voort uit een eerder georganiseerde markt, waarbij de bewoners van Eilandstaete voor Kerst iets voor een andere bewoner konden maken. Dit bleek een enorm succes. Renata Vleeming, activiteitenbegeleider op Eilandstaete, vertelt: “Naar aanleiding van deze markt zijn we aan de slag gegaan om een kunsttentoonstelling te organiseren, waarbij we de creativiteit wilden samenbrengen. Niet alleen binnen Eilandstaete, maar ook daarbuiten. Door kunstwerken te presenteren van zowel bewoners als buurtbewoners, vond er verbinding plaats met de buurt. Zo doet ‘Kunst Verbindt’ zijn naam echt eer aan.”

De tentoonstelling was een groot succes. Eén bewoner wist in de ochtend zelfs al twee van haar eigen werken te verkopen. Dit getuigt dus niet alleen van creativiteit, maar dus ook van ondernemerschap.

Later dit jaar wordt er op Eilandstaete nog een modeshow georganiseerd, waarbij er wordt samengewerkt met studenten, bewoners en buurtbewoners. Om deze modeshow mogelijk te maken zijn sponsoren (bijvoorbeeld modehuizen) van harte welkom. Bent of kent u iemand die hieraan mee zou willen werken? Stuur dan een e-mail naar communicatie@pleyade.nl om u aan te melden.

Kunsttentoonstelling Eilandstaete

Deel dit nieuwsbericht