Nieuwsbericht

Pleyade zet zich in voor cultuurparticipatie voor 55-plussers

Pleyade

Gepubliceerd op 01 november 2023

Netwerkovereenkomst cultuurparticipatie 55+

Eind oktober vond het maandelijkse Kunstcafé 55+ plaats in Rozet. Deze bijeenkomst was bijzonder, aangezien bestuurders van meerdere Arnhemse organisaties een netwerkovereenkomst tekenden om samen de kwaliteit van de culturele activiteiten voor en met ouderen tot en met 2027 zeker te stellen. Pleyade weet hoe belangrijk cultuurparticipatie is voor ouderen en is daarom trots om hier onderdeel van te zijn.

Cultuurparticipatie voor 55-plussers is belangrijk

Het doel van de netwerkovereenkomst is om samen te werken en ervoor te zorgen dat de kwaliteit van cultuurparticipatie voor ouderen gewaarborgd blijft. Cultuurparticipatie zorgt ervoor dat ouderen in staat blijven om mee te doen, eenzaamheid afneemt en het welbevinden wordt verhoogd. Het is bewezen dat dit alles een positief effect heeft op de gezondheid van mensen.

Naast Pleyade werd de netwerkovereenkomst ondertekend door: Rozet | taal, kunst en erfgoed, Rijnstad, INTRODANS, Nederlands Openluchtmuseum Museum Arnhem Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel DrieGasthuizenGroep, SWOA en Human Solution.

Deel dit nieuwsbericht