Nieuwsbericht

Pleyade Innovatie Team: Proeftuin op Waalstaete

Innovatie, Locaties

Gepubliceerd op 10 januari 2023

Pleyade Innovatie Team | eetbeleving

Donderdag 29 september stond op woonlocatie Waalstaete in het teken van eetbeleving. Een bijeenkomst met een inspirerende expositie en een bijzondere lunch!

Medewerkers van Pleyade hebben de handen ineengeslagen om samen met het Pleyade Innovatie Team (PIT) te kijken op een innovatieve manier naar de beleving van (gemalen) eten. Eten is namelijk een belangrijk onderdeel van de dag voor een bewoner, en eigenlijk voor iedereen! Daarom wordt de eetbeleving centraal gezet.

PIT ging op onderzoek uit naar de ontwikkelingen op het gebied van food-design, met name gericht op de toekomst én op de mogelijkheden voor de bewoner. Van innovaties voor mensen met kauw- of slikproblemen, voeding die middels kunstmatige intelligentie het welzijn ondersteunt, 3D geprinte maaltijden, proeven met alle zintuigen, servies voor slechtzienden, hulpmiddelen voor zelfstandig koken met dementie tot de sociale beleving van samen aan tafel gaan. De proeftuin was een inspirerende expositie waar bezoekers verschillende van deze ontwikkelingen konden ervaren: zien, ruiken, horen, voelen en natuurlijk… proeven.

Lunch bereid door Estée Strooker
Als hoogtepunt van de dag bereidde Estée Strooker een 4-gangen lunch voor 16 genodigde bewoners en medewerkers. Iedereen kon de lunch eten, want alles had een gemalen structuur. De reacties van de bewoners op dit ‘ongewone’ eten waren positief en zorgden voor inspirerende gesprekken.

Deel dit nieuwsbericht