Nieuwsbericht

Pleyade start met werving voorzitter Raad van bestuur

Pleyade

Gepubliceerd op 11 juli 2023

In de tuin van woonlocatie Eimersstaete

Na het vertrek van Floor de Vroome heeft de Raad van Toezicht (RvT) tijd en ruimte genomen om het toekomstperspectief van Pleyade te onderzoeken. Theo de Kool is als interim-bestuurder aangesteld om de positie van de Raad van Bestuur tijdelijk in te vullen.

Aanpassing topstructuur

De afgelopen maanden zijn er intensieve gesprekken gevoerd vanuit de RvT met de Centrale Cliëntenraad (CCR), de Ondernemingsraad (OR), het Managementteam (MT) en de Professionele Adviesraad (PAR).

Er is een zorgvuldig proces gevolgd waarin, passend bij Pleyade, de dialoog centraal stond. Op basis van deze gesprekken heeft de RvT besloten om over te gaan naar een tweehoofdige raad van bestuur (RvB). De achterliggende gedachte is dat Pleyade de aankomende jaren voor een aantal (maatschappelijke) vraagstukken komt te staan die impact hebben op de organisatie. De vraagstukken gaan over verschillende onderwerpen. We zijn op zoek naar een voorzitter en een lid die samen gaan kijken naar de externe ontwikkelingen en de (lopende) interne opdrachten samen oppakken.

Bestuurdersprofiel

Inmiddels is er, na advies vanuit de OR en CCR, door de RvT een bestuurdersprofiel vastgesteld. Met dit profiel kan de werving van de twee personen die straks samen de RvB gaan vormen starten. Er wordt gestart met het werven van de voorzitter van de RvB, daarna volgt de werving van het lid RvB. We zoeken daarmee naar twee bestuurders die elkaar optimaal aanvullen.

Het profiel is hier in te zien. De werving verloopt via bureau Vanderkruijs.

Deel dit nieuwsbericht