Nieuwsbericht

Theo de Kool wordt interim-bestuurder

Pleyade

Gepubliceerd op 12 januari 2023

Theo de Kool

Hierbij wil de Raad van Toezicht graag laten weten dat Theo de Kool per 23 januari 2023 als interim-bestuurder de komende periode de werkzaamheden van Floor de Vroome opvolgt.

Hij stelt zichzelf hieronder voor:
Mijn naam is Theo de Kool en ik kom Pleyade de komende maanden versterken als tijdelijk bestuurder. Ik wil in de komende weken graag met zoveel mogelijk mensen persoonlijk kennismaken. Intussen stel ik me graag op deze manier kort voor.

Achtergrond
Ik heb een achtergrond als bedrijfseconoom. Ik heb eerst een paar jaar gewerkt als accountant, maar merkte dat het controleren van andermans werk niet mijn roeping is. Het leek me veel boeiender om zelf actief mee te werken aan het realiseren van de visie en strategie van een organisatie door optimale inrichting van de processen met de juiste mensen en middelen. Toen ik een baan als concern controller voor een groot bedrijf op Aruba kreeg aangeboden, hoefde ik dan ook niet lang na te denken. Uiteindelijk heb ik in totaal zo’n 25 jaar op Aruba gewoond en gewerkt, onder andere 6 jaar als financieel directeur van het vliegveld, 1 jaar als interim CFO van de nationale ziekte­kosten­verzekering en de laatste 9 jaar als lid van de Raad van Bestuur van het ziekenhuis. In die functie vond ik vooral de samenwerking met andere groepen zorgverleners mooi, of het nu ging om Juiste-Zorg-Op-De-Juiste-Plaats projecten zoals transmurale diabeteszorg, een hospice of een dementiepoli, of om een ICT-overleg om ontwikkelingen te delen en naar data-uitwisseling toe te werken.

Terug naar Nederland
Medio 2019 vertrok ook de jongste van mijn drie kinderen naar Nederland om te gaan studeren. Begin 2020 besloten mijn echtgenote en ik ons ook weer in Nederland te vestigen. Via een paar tussenstapjes zijn we uiteindelijk in oktober 2021 in Gendt gaan wonen, onder andere omdat het gunstig lag voor mijn vorige interim opdracht als programmadirecteur voor de fusie van de laboratoria van de Ziekenhuis Rijnstate, het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis en het Ziekenhuis Gelderse Vallei. Maar we vinden het ook heel fijn dat we aan het eind van de straat zó de Gendtse Waard inlopen met onze honden.

Hartelijke groet,

Theo de Kool

De Raad van toezicht wenst Theo veel succes en plezier bij Pleyade! Zij gaan nu het proces van werving en selectie voorbereiden voor een vaste bestuurder. Zodra hierover meer bekend is, zullen wij u hierover informeren.

Deel dit nieuwsbericht