×

Nieuwe functie bij Pleyade: de teamgezel

vrijdag 1 maart 2019

Pleyade introduceert de teamgezel: een nieuw beroep in de ouderenzorg, uniek in Nederland. Een collega die het team van zorgmedewerkers ondersteunt in hun dagelijks werk. Een ‘vliegende keep’ die alles aanpakt om zijn of haar collega’s te ontlasten.

Teamgezel ontlast zorgteams

Bestuurder Floor de Vroome: “Bij Pleyade wonen en leven mensen zoals ze dat zelf graag willen, net als thuis. Cliënten hebben en houden de regie over hun eigen leven. Al eerder introduceerden we met succes de zorggezel: een medewerker die zich volledig richt op het geven van persoonlijke aandacht aan de cliënt. Met de komst van de teamgezel gaan we nog een stapje verder. We willen hiermee de zorgteams ontlasten door te focussen op ondersteuning bij bijvoorbeeld de maaltijden of bij het douchen, aankleden en naar bed gaan van de cliënten. Eigenlijk dezelfde ondersteuning die een mantelzorger, kind of kleinkind biedt als de oudere nog thuis woont en hulp nodig heeft.  Hoe de werkdag van een teamgezel er precies uitziet is afhankelijk van de behoeften binnen het team.”

Aanvulling op de bezetting

“Met de inzet van 150 teamgezellen willen we zorgen voor werkdrukverlaging binnen de zorgteams. De nieuwe collega’s gaan aan de slag naast de huidige medewerkers en vrijwilligers. Ze zijn geen vervanging van de mensen in de zorgteams of de huidige vrijwilligersinzet, maar een aanvulling op de bezetting”, benadrukt De Vroome. “De teamgezellen staan klaar voor het team de cliënten.”

Geen zorgdiploma nodig

Voor de functie van teamgezel is geen zorgdiploma nodig. We zoeken mensen die zich in onze visie kunnen vinden en een groot hart hebben voor ouderen. Om de teamgezellen een goede start te geven bieden we een uitgebreide introductiecursus aan.

Teamgezel worden?

Bekijk de vacature op werkenbijpleyade.nl en solliciteer vóór 22 maart! Wie weet zien we u tijdens de selectiedagen op 1, 2 of 4 april!

Johan Cafferata

Dochter Sandra Cafferata: “Mijn vader heeft geen moment spijt van zijn verhuizing naar Eldenstaete."

Lees het verhaal

Wij gebruiken cookies op de website. Anonieme analytische cookies laten ons zien hoe de website wordt gebruikt. Met die inzichten monitoren en verbeteren we pleyade.nl. Lees meer

Ik ga niet akoord