×

Wijkverpleging

Woont u in Arnhem en heeft u thuis extra ondersteuning of zorg nodig, bijvoorbeeld vanwege een chronische ziekte of de gevolgen van dementie? Of heeft u algemene vragen over chronische ziekte en ouder worden? Dan kunt u  terecht bij de wijkverpleging van Pleyade. Onze wijkverpleegkundigen hebben een schat aan kennis en ervaring. Dankzij hun betrokken aanpak kunt u zo comfortabel mogelijk leven in uw vertrouwde omgeving.

Vertrouwd en op maat

De wijkverpleegkundige is uw eerste aanspreekpunt als uw behoefte heeft aan zorg en ondersteuning. De wijkverpleegkundige komt bij u thuis, zo vaak als nodig is. Doordat we met kleine, wijkgerichte teams werken, heeft u altijd te maken met vertrouwde gezichten. Bovendien hebben we ook specialisten in andere disciplines in huis, zodat we snel kunnen schakelen wanneer er extra expertise nodig is. Denk aan logopedie, ergotherapie, dieetadvies of fysiotherapie.

Dit kunt u verwachten

U kunt terecht bij de wijkverpleging voor verschillende zaken:

  • Verpleegkundige zorg. Bijvoorbeeld na een ziekenhuisopname of bij een acute of chronische ziekte. We komen bij u thuis om uw zorgbehoefte in kaart te brengen en bieden onder andere stoma- en wondzorg, katheterzorg en terminale zorg.
  • Hulp bij uw PGB-aanvraag. De wijkverpleegkundige brengt uw zorgbehoefte in kaart. Hij of zij beoordeelt uw situatie en stelt een persoonlijk zorgplan op met een indicatie voor welke zorg u nodig heeft en hoeveel uren hiervoor nodig zijn. Op basis hiervan kunt u heel eenvoudig uw PGB aanvragen.
  • Ondersteunende en activerende begeleiding. Bijvoorbeeld bij activiteiten die u wilt binnen- of buitenshuis wilt ondernemen. Of hulp bij het structureren van uw dagelijks leven.

Vergoeding & verwijzing

De persoonlijke verzorging wordt vergoed vanuit de zorgverzekeringswet. De wijkverpleegkundige stelt samen met u het zorgplan op en wijst op basis hiervan de toewijzing/indicatie aan u toe. Ook is het mogelijk om de zorg vanuit een Wlz- of PGB-indicatie te financieren. Er geldt een eigen bijdrage voor de zorg, afhankelijk van de hoogte van uw inkomen. Dit is wettelijk bepaald.

Veri Kosterink

"Henriette en ik zijn al 27 jaar samen, waarvan we er ruim 18 in Elst wonen. En samen zijn we nog steeds. Ook nu ik in Tertzio woon."

Lees het verhaal

Wij gebruiken cookies op de website. Anonieme analytische cookies laten ons zien hoe de website wordt gebruikt. Met die inzichten monitoren en verbeteren we pleyade.nl. Lees meer

Ik ga niet akoord