×

Persoonlijke verzorging

Bent u op zoek naar (tijdelijke) hulp bij uw dagelijkse verzorging, bijvoorbeeld door ouderdom of een chronische ziekte? Pleyade biedt goede zorg voor ouderen, onder andere in de vorm van persoonlijke verzorging. Onze medewerkers bieden de juiste hulp en ondersteuning, zodat u zo lang mogelijk comfortabel kunt blijven wonen in uw eigen omgeving.

Meer dan praktische hulp

Persoonlijke verzorging is voor de medewerkers van Pleyade meer dan alleen praktische hulp. We koesteren het contact met cliënten en leveren zorg op maat. Hierbij houden we rekening met uw levensstijl, ritme en wensen. We gaan uit van wat u zelf nog kunt en vullen dat aan met de benodigde ondersteuning. Wij begrijpen dat het soms moeilijk is om hulp te vragen, maar u behoudt de regie over uw eigen leven. De wijkverpleegkundige komt graag bij u thuis om samen uw situatie en vragen te bespreken.

Dit kunt u verwachten

We kunnen hulp bieden op ieder moment van de dag. Dat begint al bij het opstaan en wassen, douchen of baden. Als u het fijn vindt, helpen we u vervolgens bij het uitzoeken van kleding en het aantrekken hiervan. We kunnen u herinneren aan het innemen van medicatie. Kortom, wij kunnen u bij alle vragen op het gebied van de dagelijkse verzorging ondersteuning bieden. Ook hulp bij incontinentie en ondersteuning bij cognitieve problemen behoort tot de mogelijkheden. En tijdens de laatste levensfase ondersteunen wij u zodat u zich zo prettig mogelijk voelt.

Vergoeding & verwijzing

De persoonlijke verzorging wordt vergoed vanuit de zorgverzekeringswet. De wijkverpleegkundige stelt samen met u het zorgplan op en wijst op basis hiervan de toewijzing/indicatie aan u toe. Ook is het mogelijk om de zorg vanuit een Wlz- of PGB-indicatie te financieren. Er geldt een eigen bijdrage voor de zorg, afhankelijk van de hoogte van uw inkomen. Dit is wettelijk bepaald.

Priscilla

“In 2013 begon ik als zorgassistent bij Pleyade. Inmiddels ben ik woonbegeleider. Een baan die bij me past; zorgen zit mij in het bloed. "

Lees het verhaal

Wij gebruiken cookies op de website. Anonieme analytische cookies laten ons zien hoe de website wordt gebruikt. Met die inzichten monitoren en verbeteren we pleyade.nl. Lees meer

Ik ga niet akoord