×

Handig om te weten als u bij Pleyade komt wonen

Kosten van de zorg

Wanneer u Wlz-zorg krijgt, worden de meeste kosten van zorg en verblijf vergoed. Sommige producten en diensten moet u wel zelf betalen. De tarieven hiervoor vindt u in het overzicht aanvullende diensten. U betaalt altijd een eigen bijdrage voor de Wlz-zorg. De hoogte hiervan is afhankelijk van uw inkomen, uw vermogen en uw gezinssituatie. Het CAK berekent en int de eigen bijdrage.

Wat moet ik regelen?

Er komt veel op u af als u verhuist naar een nieuw thuis bij Pleyade. U heeft wellicht een aantal vragen. Waar heb ik precies recht op? Wat moet ik zelf regelen en wat regelt Pleyade voor mij? Hoe zit het met het inrichten van een woning, en het regelen van verzekeringen, tv, internet en telefoon? Wat zijn de mogelijkheden van bezoek, logeren of een meeverhuizende partner? Zijn huisdieren toegestaan? En hoe zit het met eten en drinken, kleding wassen en afspraken met de tandarts? Op de website van het Zorginstituut Nederland kunt u lezen wat wel en niet onder de zorg valt. Heeft u vragen over alle praktische zaken als u bij Pleyade komt wonen? Onze zorgbemiddelaars helpen u graag verder.

Priscilla

“In 2013 begon ik als zorgassistent bij Pleyade. Inmiddels ben ik woonbegeleider. Een baan die bij me past; zorgen zit mij in het bloed. "

Lees het verhaal

Wij gebruiken cookies op de website. Anonieme analytische cookies laten ons zien hoe de website wordt gebruikt. Met die inzichten monitoren en verbeteren we pleyade.nl. Lees meer

Ik ga niet akoord