Nieuwsbericht

Faithlynn ontdekt het werken in de zorg op Eimersstaete

Locaties, Pleyade

Gepubliceerd op 06 juni 2024

Baas van Morgen 2024 op locatie Eimersstaete

Op donderdag 6 juni heeft Failthlynn meegeholpen en meegekeken op woonlocatie Eimersstaete voor ‘Baas van Morgen’, een initiatief van JINC. Begin van de dag werd Faithlynn thuis opgehaald door bestuurder Esther van het Erve. Ze bezochten samen de Papierfabriek in Nijmegen voor een gezamenlijke opening vanuit JINC met alle andere deelnemers en kregen een rondleiding door de indrukwekkende fabriek. Na de rondleiding reden ze samen door naar woonlocatie Eimersstaete, de locatie waarop het programma van deze dag vervolgd werd.

We doen het samen

Op Eimersstaete werden ze ontvangen door Silvia Hardeman (teamhoofd) en Mohammed ((wijk)verpleegkundige). Na een kennismaking en kort over de woonlocatie en de ouderenzorg gesproken te hebben, kreeg Faithlynn een rondleiding. Er werd kennisgemaakt met de bewoners, Mohammed vertelde over zijn werk als (wijk)verpleegkundige en de systemen waarmee Pleyade werkt werden uitgelegd. Vervolgens was het tijd om samen met Mohammed de wijk in te gaan en een cliënt van de thuiszorg te bezoeken. Over deze ervaring vertelt Faithlynn: “Ik vond het bijzonder om te zien wat er zich in de wijk achter een voordeur afspeelt.”

Faithlynn en Mohammed bij de voordeur van een client van de thuiszorg

Eenmaal terug op de woonlocatie werd er samen met de bewoners pannenkoeken gegeten en als activiteit een spelletje gedaan. Afsluitend werd de dag nabesproken. Faithlynn vertelde dat ze door het meekijken -en lopen deze dag een ander beeld heeft gekregen van de zorg:

“Werken in de zorg is anders dan ik van tevoren had gedacht. Ik heb vandaag gezien dat de medewerkers zich veel bezighouden met de vrije tijd van bewoners. Zo wordt er bijvoorbeeld samen naar muziek geluisterd, gegeten en worden er spelletjes gedaan. Zelf dacht ik dat de bewoners veel meer alleen op hun kamer zouden zitten. Ik vind het leuk om te zien dat er nog zoveel  voor ouderen gedaan wordt.”

JINC – Baas van Morgen

‘Baas van Morgen’ is een initiatief bedacht door JINC. JINC zet zich in om jongeren een vliegende start te geven op de arbeidsmarkt. Met ‘Baas van Morgen’, willen ze kinderen die opgroeien in wijken met een sociaal-economische achterstand, inspireren om het beste uit zichzelf te halen.

We kijken terug op een geslaagde dag. Faithlynn, bedankt voor je komst!

Deel dit nieuwsbericht