Nieuwsbericht

Gemeente Arnhem akkoord met woonomgeving Pleynkwartier

Locaties

Gepubliceerd op 07 september 2022

Sfeerimpressie Pleynkwartier

De eerste belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling van het Pleynkwartier is bereikt; het masterplan is goedgekeurd door gemeente Arnhem. Dit betekent dat Pleyade officieel kan starten met de ontwikkeling van de nieuwe woonomgeving aan de Slochterenweg in Arnhem-Zuid.

Masterplan Pleynkwartier
Bij Pleyade zijn we erg blij dat de gemeente Arnhem het masterplan heeft goedgekeurd. In het masterplan staat zowel de strategie als een ontwerp van het Pleynkwartier. Het doel van het masterplan is om een visie op lange termijn te concretiseren. De basis is het uitstippelen van doelstellingen en criteria voor de woonomgeving. Pas nadat de gemeente Arnhem akkoord is gegaan met het plan, kan  er daadwerkelijk verder gegaan worden met de ontwikkeling.  Het akkoord is na een voorbereidingsperiode van meerdere jaren afgegeven door de gemeente.

Het volledige masterplan is hier in te zien.

Toekomst Pleynkwartier
Nu het masterplan is goedgekeurd is de volgende stap in het proces om een concept voorstel inrichtingsplan op te stellen. Hierin wordt uitgewerkt hoe de woonomgeving Pleynkwartier precies wordt ingericht. U kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld natuur en toegankelijkheid. Hierbij is het belangrijk dat het aansluit bij de omgeving. Wanneer dit concept voorstel klaar is zal het besproken worden met de omwonenden.

Meer informatie over de woonomgeving Pleynkwartier is te lezen op www.pleynkwartier.nl.

Deel dit nieuwsbericht