×

Nieuwbouw Prinses Irenestraat Elst

Aan de Prinses Irenestraat in Elst bouwt Pleyade aan een nieuwe locatie. Cliënten wonen er zelfstandig en wij zijn er op de momenten dat het nodig is.  De regie ligt volledig bij de cliënten. Er komen 36 appartementen beschikbaar, van alle gemakken voorzien. Ook komen er ontmoetingsplekken voor bewoners en gasten en is er een parkeergarage. In het ontwerp van het gebouw zijn het leven, de identiteit en leefstijl van de cliënt uitgangspunt. Een écht thuis voor ouderen is wat we gaan neerzetten. Naar verwachting wordt de locatie in het voorjaar van 2020 opgeleverd en kunnen de appartementen vanaf de zomer van 2020 bewoond worden.

Omgeving

De Prinses Irenestraat ligt op loopafstand van het gezellige centrum van Elst. U vindt hier alles wat u nodig heeft. Van winkels tot gezellige cafés en restaurants waar u wat kunt eten en/of drinken.

Wie komen er te wonen?

De locatie aan de Prinses Irenestraat is gericht op levensbestendig wonen. De medewerkers van Pleyade bieden gepaste zorg en ondersteuning wanneer u dit nodig heeft. Niet uw beperking, maar uw mogelijkheden staan voorop. U houdt de regie over uw leven en de zorg die u krijgt.

Inloopavonden aan de Grote Molenstraat

Iedere eerste woensdag van de maand tussen 17.00 uur en 19.00 uur bent u van harte welkom aan de Grote Molenstraat 1a in Elst. Hier beantwoorden we uw vragen over de nieuwbouw en (wonen bij) Pleyade.

Volg Veri en Bickel

Veri woont in Tertzio, is lid van de cliëntenraad en verhuist mee naar de nieuwe locatie. Veri vlogt over de ontwikkelingen rondom de bouw en gaat graag in gesprek met betrokkenen vanuit zowel Pleyade als daarbuiten. Niets ontgaat haar, Bickel en de camera. Hieronder de nieuwste vlog van Veri. Bekijk al haar vlogs op het YouTube-kanaal van Pleyade.

Contact

Uw vragen over de nieuwbouw kunt u stellen aan projectleider Johan Jansen: via 026 - 751 7300 of  j.jansen3@pleyade.nl. Contactpersoon over de bouw is Raymond ten Brinke: r.tenbrinke@pleyade.nl.
Bent u geïnteresseerd in een appartement, neemt u dan contact op met onze woon- en zorgadviseurs: 026 - 751 7310 of adviesteam@pleyade.nl.

Nieuwsbrief nieuwbouw Elst

Ontvangt u het laatste nieuws over de nieuwbouw graag in uw mailbox? Meldt u zich dan aan voor de digitale nieuwsbrief. Dat kan door hieronder uw naam en e-mailadres achter te laten. Uw gegevens worden alleen opgeslagen en gebruikt voor het versturen van deze nieuwsbrief.

Veelgestelde vragen

Verhuizen de bewoners van Tertzio naar de nieuwe locatie?

Vanzelfsprekend krijgen alle bewoners van Tertzio de gelegenheid een appartement op de nieuwe locatie te betrekken. Vooralsnog willen alle cliënten van Tertzio meeverhuizen, hierdoor zijn ruim 30 van de 36 appartementen in de nieuwe locatie al toegewezen. De overige appartementen komen beschikbaar voor mensen die (nu nog) geen indicatie hebben. Mocht een cliënt kiezen niet mee te verhuizen, dan bekijken we samen waar deze persoon zich het meeste thuis voelt. Dat kan zijn op een van onze andere locaties, of bij een andere zorgaanbieder.

Verhuizen de medewerkers van Tertzio mee naar de nieuwe locatie?

Net als alle bewoners krijgen ook de medewerkers van Tertzio de mogelijkheid om mee te gaan naar de nieuwe locatie.

Wat gaan jullie doen met locatieTertzio?

Daar kunnen we op dit moment nog niet veel over zeggen. We hebben gekozen voor nieuwbouw, omdat verbouw van Tertzio niet wenselijk was. Het pand sluit niet meer aan op de manier waarop we willen werken.

Wat merken cliënten van Tertzio van de nieuwbouw?

De cliënten van Tertzio worden betrokken bij de nieuwbouw. We brengen bijvoorbeeld regelmatig een bezoek aan de bouwlocatie. We houden de cliënten en hun familie via nieuwsbrieven en persoonlijke gesprekken op de hoogte van de vorderingen van de nieuwbouw. Ook hun wensen en voorkeuren worden meegenomen bij de inrichting van de appartementen.

Wat merken de omwonenden van de nieuwbouw?

De aannemer doet er alles aan om de omwonenden zo min mogelijk overlast te bezorgen. Helaas is het niet te vermijden dat er soms wat meer kabaal is, of wat extra (vracht)verkeer. Via digitale nieuwsbrieven, inloopavonden en onze website houden we de omwonenden en overige geïnteresseerden op de hoogte.

Hoe komt de nieuwe locatie eruit te zien?

De nieuwe locatie is gericht op zelfstandig wonen. De medewerkers van Pleyade zijn op afstand aanwezig; zij bieden gepaste zorg en ondersteuning wanneer dit nodig is. Er komen 36 appartementen beschikbaar, van alle gemakken voorzien. Er komen verschillende ontmoetingsplekken waar (buurt)bewoners, familieleden en andere gasten elkaar kunnen ontmoeten. Waar ze zich kunnen terugtrekken of hun maaltijd kunnen nuttigen. Ieder appartement heeft zijn eigen keuken, maar ook kunnen maaltijden (gezamenlijk) bereid worden in de algemene ruimte met kookeiland. 

In het ontwerp van het gebouw zijn het leven, de identiteit en de leefstijl van de cliënt uitgangspunt. Een écht thuis voor ouderen is wat we gaan neerzetten.

 

Welke zorg wordt er in de nieuwe locatie aangeboden?

De locatie aan de Prinses Irenestraat is geschikt voor ouderen met een lichamelijke beperking. De medewerkers van Pleyade bieden gepaste zorg en ondersteuning wanneer de cliënt dit nodig heeft. Niet de beperking, maar de mogelijkheden staan voorop. Daarbij houdt de cliënt de regie over zijn leven en de zorg die hij krijgt.

Wat is de visie van Pleyade op wonen en zorg?

De nieuwe locatie sluit volledig aan op de visie van Pleyade: het leven, de identiteit en de leefstijl van de cliënten zijn uitgangspunt. Zij wonen er zelfstandig en ontvangen daar waar nodig en/of gewenst onze zorg en begeleiding. Een écht thuis voor ouderen.

Hoe zorgen jullie voor het echte thuisgevoel?

De nieuwe locatie krijgt geen naam. Ieder appartement heeft een eigen huisnummer. Iedere bewoner heeft dus een eigen adres. De bewoners richten hun appartement volledig naar eigen smaak in.

Waar kan ik mij aanmelden voor een appartement in de nieuwe locatie?

U kunt hiervoor terecht bij het adviesteam: 026 – 751 7310 of adviesteam@pleyade.nl.

Bewoners van Tertzio krijgen de mogelijkheid mee te verhuizen naar de Prinses Irenestraat. Dit betekent dat ruim 30 van de 36  appartementen zijn toegewezen. De overige appartementen komen beschikbaar voor mensen die (nu nog) geen indicatie hebben.

Waar kan ik terecht met vragen en/ of klachten?

Voor vragen rondom de nieuwbouw kunt u terecht bij projectleider Johan Jansen: 026 - 751 7300  of j.jansen3@pleyade.nl.

Met vragen over de bouwplaats kunt u terecht bij de projectleider Bouw, Raymond ten Brinke: r.tenbrinke@pleyade.nl.

Heeft u interesse in een appartement in de nieuwe locatie? Neemt u dan contact op met onze woon- en zorgadviseurs: 026 - 751 7310 of adviesteam@pleyade.nl.

Met persvragen kunt u zich richten tot de communicatieadviseurs van Pleyade: 026 - 751 6341 of communicatie@pleyade.nl.

Wanneer wordt de locatie opgeleverd?

Als alles loopt zoals gepland wordt de locatie in het voorjaar van 2020 opgeleverd. Verwachting is dat de appartementen vanaf de zomer 2020 worden bewoond.

Wat zijn de oppervlaktes van de appartementen?

In de nieuwe locatie komen appartementen van drie verschillende groottes:

  •  19 appartementen van ongeveer 50 m2
  • 14 appartementen van ongeveer 55 m2
  • 3 appartementen van ongeveer 40 m2

Wij gebruiken cookies op de website. Anonieme analytische cookies laten ons zien hoe de website wordt gebruikt. Met die inzichten monitoren en verbeteren we pleyade.nl. Lees meer

Ik ga niet akoord