×

Sandra Lundberg wint Pleyade Design Contest

dinsdag 18 september 2018

Sandra Lundberg is de winnaar van de tweede editie van de Pleyade Design Contest. Dat heeft de jury vrijdag 14 september bekend gemaakt.

Het ontwerp is Sound of Memory, een communicatiemiddel waarmee mensen met dementie in contact kunnen blijven met dierbaren en hun omgeving. De set bestaat uit houten voorwerpen en een luidspreker. Elk voorwerp is verbonden met een geluid, liedje of (persoonlijk) bericht. Om een geluid te spelen, plaats je het voorwerp op het aangegeven gedeelte van de luidspreker. Verwijder het object en het geluid stopt.

Het was de persoonlijke toepasbaarheid van het idee en de gedetailleerdheid van het werkende prototype dat de jury overtuigde. Naast een geldprijs wordt het winnende ontwerp tentoongesteld op een mooie locatie in samenwerking met Museum Arnhem. Op de tweede plaats eindigden het ontwerpersduo Jelijn Verhoeven & Sifra Kock, gevolgd door Loes Kanters op de derde plek.

De werken van de finalisten waren te bezichtigen op Thuvine. Zowel via de website als bij Thuvine is er gestemd voor de publieksfavoriet. Ruim 500 mensen hebben in totaal gestemd, waarbij Ole Nieling met 48 % van de stemmen als publieksfavoriet uit de bus kwam. Als prijs ontving hij een workshop van kunstenaar, ontwerper en jurylid Teis Albers.

De werken van alle finalisten zijn nog tot 20 september te bewonderen in het restaurant van Thuvine (Thuvinepark 100, 6921 AR Arnhem). U bent van harte welkom!

Pleyade Design Contest

De Pleyade Design Contest is een ontwerpwedstrijd, waarbij jonge ontwerpers wordt gevraagd een design te maken speciaal voor ouderen. Met deze wedstrijd wil Pleyade verbinding maken tussen jong en oud op het gebied van kunst en design. In deze editie werden de  ontwerpers uitgedaagd om een toepassing te ontwikkelen die ten goede komt aan de zelfredzaamheid van ouderen.

 

Priscilla

“In 2013 begon ik als zorgassistent bij Pleyade. Inmiddels ben ik woonbegeleider. Een baan die bij me past; zorgen zit mij in het bloed. "

Lees het verhaal