Nieuwsbericht

Nachtwacht replica op Eilandstaete

Locaties

Gepubliceerd op 12 augustus 2024

Nachtwacht op Eilandstaete

Op woonlocatie Eilandstaete wordt op dit moment een replica van ‘de Nachtwacht’ tentoongesteld, het bekende schilderij van Rembrandt van Rijn. Deze replica is aangeboden door het Rijksmuseum

In 2020 is het Rijksmuseum in samenwerking met Philips begonnen met het afleveren van levensgrote replica’s van de Nachtwacht bij verpleeghuizen en seniorencomplexen door heel Nederland. Op elke plek wordt de replica een aantal weken op een prominente plek tentoongesteld, waarna het schilderij weer doorreist naar een nieuwe locatie. Het doel van dit project is om mensen, voor wie het niet mogelijk is om een cultureel uitstapje te maken en bijvoorbeeld het Rijksmuseum te bezoeken, de mogelijkheid te bieden om een bekend schilderij eens van dichtbij te bekijken.

Nog tot dinsdag 20 augustus aanstaande is de Nachtwacht op Eilandstaete te bekijken. Voor bewoners, maar ook voor mensen uit de buurt. Rondom de tentoonstelling van het schilderij worden door de woonlocatie verschillende activiteiten georganiseerd. Zo kunnen bewoners meedoen met een prijsvraag en is er een ochtend georganiseerd waarop de bewoners het schilderij samen konden natekenen. Dit leverde mooie kunstwerken op.

Bewoners van Eilandstaete tekenen de Nachtwacht

Via een QR-code op een zuil naast het schilderij wordt er meer informatie gegeven over het bekende schilderij. Deze code is met de mobiele telefoon te scannen. Ook liggen er magazines en kleurplaten op tafel die gratis meegepakt mogen worden. Wil je de levensgrote replica van Nachtwacht graag in het echt eens bewonderen in Arnhem? Breng dan nog vóór 20 augustus een bezoek aan Eilandstaete.

Deel dit nieuwsbericht