Nieuwsbericht

Pleyade Jaarverslag 2023

Pleyade

Gepubliceerd op 31 mei 2024

Terugblik op 2023 met leden van verschillende raden

In 2023 heeft Pleyade mooie stappen gemaakt gericht op de toekomst. In het jaarverslag zijn deze stappen vertaald in persoonlijke verhalen van de bewoner en medewerker.

Publieksjaarverslag: Eigen regie blijven behouden

Het is steeds belangrijker om als ouderenzorgorganisatie te kijken naar de toekomst en de veranderingen die daarmee gepaard gaan. Met de bewoner en de medewerker is gekeken naar hoe wij als Pleyade hierin kunnen ondersteunen. Ook als organisatie zelf is het belangrijk om naar de toekomst te kijken. Door dit te doen kunnen de bewoner en de medewerker ook in de toekomst in de regie blijven.

Het publieksjaarverslag geeft aan de hand van interviews met bewoners, medewerkers en medezeggenschap een sfeerimpressie van het afgelopen jaar bij Pleyade. Aan bod komen onder andere de introductie van de functie helpende plus, het project PROEV! en het bevorderen van de vitaliteit van medewerkers.

Kwaliteitsverslag

De bewoner bepaalt hoe het leven geleefd wordt, Pleyade ondersteunt daarbij. Dit streven hebben wij vertaald naar vijftien Pleyadedoelen voor 2023, die leidend zijn geweest voor ieders handelen in het afgelopen jaar.

In het kwaliteitsverslag wordt duidelijk wat alle inspanningen hebben opgeleverd. In de drie hoofdstukken van dit verslag wordt telkens vanuit een ander perspectief  (de bewoner, de medewerker en het gezond bedrijf) gekeken naar de Pleyadedoelen. Welke stappen zijn in 2023 gezet, gericht op deze doelen? Waar staan we nadat een jaar lang aan de Pleyadedoelen is gewerkt? Bij welke doelen liggen we op koers? Welke doelen behoeven in het komende jaar nog extra aandacht? In het kwaliteitsverslag zijn deze stappen en doelen allemaal in kaart gebracht.

2023 in cijfers

Hoeveel vrijwilligers telt Pleyade? Hoeveel medewerkers zijn er in 2023 in dienst gekomen? En hoeveel huisdieren hadden de bewoners in 2023 op de verschillende woonlocaties? Het ‘jaarverslag in cijfers’ geeft deze (en meer) aantallen in een duidelijk overzicht weer.

Het jaarverslag van 2023 staat nu online en is hier te bekijken.

 

Deel dit nieuwsbericht