Welkom bij Pleyade
Pleyade is betrokken, respectvol en heeft oprechte aandacht
Graag vertellen we wat meer over ons, de werkwijze en waar we voor staan bij Pleyade. Dat de bewoner en cliënt zich goed voelt, daar zetten we ons elke dag voor in. Ouder worden kan gepaard gaan met ongemakken, zo is het leven. Juist in deze levensfase kan Pleyade veel betekenen. Respect voor uw keuzes staat daarbij centraal. U bepaalt hoe u wilt leven en Pleyade ondersteunt u daarbij. We doen het echt samen.

"Van een kort praatje tot een diepgaand gesprek: wij koesteren ieder contact."

"Uw leven, uw keuzes."
Ondersteuning in iedere fase
U en uw naasten kunnen altijd bij ons terecht. Wanneer u hulp of ondersteuning nodig heeft, maar ook met vragen over de gevolgen van het ouder worden. We komen bijvoorbeeld bij u thuis en helpen u bij het revalideren na een ziekenhuisopname of ongeval. En wanneer het niet meer lukt om in uw eigen huis te wonen, bent u van harte welkom om een nieuw thuis te vinden op een van onze woonlocaties. Een fijne, veilige en vertrouwde omgeving met 24 uur per dag zorg en begeleiding: van lichte ondersteuning tot intensieve begeleiding en behandeling bij complexe zorgvragen.
Uw leven, uw keuzes
De keuzes die u maakt staan bij Pleyade altijd centraal. Als bewoner heeft en houdt u de regie over uw eigen leven. We doen het dus samen: u bepaalt hoe u wilt leven en Pleyade helpt u daarbij. Dat doen we met zorg die is afgestemd op uw persoonlijkheid en levensstijl. We zijn betrokken, respectvol en hebben oprechte aandacht voor u als individu.
Koester het contact
Pleyade wilt graag een waardevolle partner zijn. Van een kort praatje tot een diepgaand gesprek: we koesteren ieder contact. Naast de medewerkers, vrijwilligers en zorggezellen, kunnen ook familieleden een grote bijdrage leveren aan uw welzijn. Wij stimuleren deze contacten dan ook graag.
Onze kernwaarden
In alles wat we doen staan onze kernwaarden centraal:
- Zelfstandig: de oudere houdt zelf de controle over zijn leven en doet zoveel mogelijk zelf wat hij kan en wilt, waarbij hulp wordt gegeven waar dat echt nodig is. De (vrijwillige) collega’s hebben het vertrouwen en de ruimte om zelf beslissingen te nemen en maatwerk te bieden, waardoor zij kunnen inspelen op dat wat nodig is.
- Samen: we wonen en leven met elkaar waar mensen met en zonder hulpvraag elkaar ontmoeten, helpen en van betekenis zijn voor elkaar. Door samenwerking met het netwerk, de buurt, organisaties en (vrijwillige)collega’s kan de zorgprofessional zijn kennis inzetten daar waar die nodig is.
- Doen: De oudere blijft gewoon de dingen doen die bij zijn leven horen en waar hij gelukkig van wordt. Pleyade gaat aan de slag en praat er niet alleen over. We pakken aan wat nodig is, waarbij we vertrouwen op elkaars kennis en ervaring om samen de beste zorg en hulp te bieden.
Meer informatie
Strategie Pleyade 2025 - 2030
De afgelopen jaren heeft Pleyade hard gewerkt aan de eigen regie bij bewoners en medewerkers. Met het feit dat het aantal ouderen snel groeit, men langer zelfstandig thuis wilt wonen en het aantal zorgprofessionals daalt, is het tijd om een nieuwe beweging te maken. U leest hier meer over in ‘De toekomst van Pleyade: 2025 – 2030’.
Nieuws
Benieuwd naar de actuele ontwikkelingen binnen Pleyade en de woonlocaties?
Organisatie
We doen het samen
Pleyade heeft een zo plat mogelijke organisatiestructuur. Dit doen we omdat we waarde hechten aan het nemen van verantwoordelijkheid.
Jaarverslag
In 2023 heeft Pleyade mooie stappen gemaakt om de visie waar te maken. In het jaarverslag zijn deze stappen vertaald in persoonlijke verhalen van de bewoner en medewerker. Lees deze verhalen in het jaarverslag van 2023
Kwaliteit
Tijdens gesprekken, bij het ondersteunen en begeleiden, bij alles wat we doen. We gaan veelvuldig en vanzelfsprekend het gesprek aan met de bewoner en de medewerker. Wat we zien en wat we horen bekijken we kritisch en is de basis voor continue verbetering.
Lees meer over wat we doen op het gebied van kwaliteit.
Duurzaamheid
Sinds 2015 zet Pleyade zich, middels de Green Deal Zorg, in voor verduurzaming van de organisatie. Naast dit landelijke initiatief is Pleyade ook vertegenwoordigd in de regionale versie van de Green Deal Zorg onder leiding van de gemeente Arnhem.
Een van de speerpunten is om voor 2030 een reductie van 80% op het gebied van CO2 uitstoot te realiseren binnen Pleyade. Om dit te bewerkstelligen heeft Pleyade aanpassingen gedaan op het gebied van afvalscheiding en LED verlichting. Daarnaast kijken we bij de benodigde vervanging van systemen naar duurzame oplossingen. Op deze manier draagt Pleyade haar steentje bij. Het thema duurzaamheid wordt gewaarborgd in een Duurzaam Meerjaren Onderhouds Planning. Dit zorgt ervoor dat we bij alle toekomstige aanpassingen in het (periodieke) onderhoud en bij de (ver)bouw van Pleyade woonlocaties naar de meest duurzame oplossing kijken. Op deze manier dragen we op een structurele wijze bij aan de doelstellingen van de Green Deal Zorg en de landelijke wetgeving op het gebied van duurzaamheid.
Klachtenregeling
Pleyade werkt voortdurend aan een goede kwaliteit van haar zorg- en dienstverlening. Maar het kan weleens anders lopen dan u verwacht. In dat geval horen we dat graag.
Meepraten en denken
Hoe meer invloed mensen hebben op hun eigen leven, hoe beter ze zich voelen. Daarom wil Pleyade graag dat de bewoner en client meepraten over hoe we de dingen doen. Bijvoorbeeld op het gebied van de kwaliteit van zorg, dagelijkse zaken op woonlocaties zoals maaltijden en activiteiten, veiligheid, hygiëne en nieuwe ontwikkelingen in de zorg. Dit noemen we medezeggenschap. Bij Pleyade is dit op verschillende manieren geregeld, bijvoorbeeld door stamtafels.
Innovatie
Nadenken over de ouderenzorg van de toekomst, dat is wat we bij Pleyade belangrijk vinden. Hoe kan slimme technologie de bewoner en medewerker helpen om het dagelijks leven leuker en makkelijker te maken? Pleyade is nieuwsgierig en ambitieus als het gaat om zorginnovatie. Niet afwachten, maar initiatief nemen en een actieve bijdrage leveren aan ontwikkelingen.
Raad van Toezicht
Persoonlijk, ondernemen, onafhankelijk en samenwerken; dat zijn de kernwaarden waar Pleyade voor staat. Deze kernwaarden vormen dan ook de basis voor de waarde gedreven wijze van toezichthouden van de Raad van Toezicht. Samen met de Raad van Bestuur is er een toezichtvisie opgesteld. In deze visie wordt beschreven op welke wijze de raad toezicht houdt binnen Pleyade en vormt de basis van waaruit de Raad van Toezicht en Raad van Bestuur binnen Pleyade samenwerken.
Bekijk hier de toezichtvisie.
De raad van toezicht bestaat uit:
- Sven Turnhout (voorzitter)
- Jacqueline Engelen (lid)
- Lilian Kraan (lid)
- Gaico Frieling (lid)
- Renée Pots (lid)
- Annet Boekelman-Wilhelm (lid)