×

Start bokstraining voor cliƫnten

donderdag 11 oktober 2018

Cliënten van Eldenstaete kunnen op een wel heel bijzondere manier fit blijven. Naast onder andere wandelen, zwemmen en dansen kan er sinds 9 oktober ook gebokst worden. Boks+ is een speciaal ontwikkelde bokstraining voor mensen in zorglocaties, waarbij samen met een sportmaatje trainen centraal staat.

Tijdens de 45 minuten durende training van Boks+ sporten cliënten samen met een sportmaatje. Dit zijn eerstejaars studenten social work van de HAN uit Nijmegen die op een sportieve manier ervaring komen opdoen in de zorg. “Sporter en sportmaatje leren tijdens de lessen verschillende bokstechnieken, die ze steeds op elkaar mogen oefenen” vertelt trainer Kevin Bruijsten. “Naast het sportieve aspect, is het sociale aspect ook heel belangrijk: iedere les sluiten we af met een gezamenlijk kopje koffie of thee, zodat we gezellig kunnen napraten.”

Mensen samenbrengen

Cora van Tiem, teamhoofd Zorg op Eldenstaete, is erg enthousiast over de nieuwe activiteit: “We merkten dat er met name bij cliënten die op jonge leeftijd dementie hebben gekregen, behoefte is aan meer uitdaging in activiteiten en beweging. We hebben in eerste instantie dan ook hen gevraagd om deel te nemen. Wat het extra leuk maakt is dat iedereen gekoppeld wordt aan een jonge student: dat levert bijzondere contacten op.”

Club Goud

Boks+ is een initiatief van het Nijmeegse Club Goud. Zij zetten zich in om verschillende generaties vaker samen te brengen en meer jonge mensen kennis te laten maken met vrijwilligerswerk in de ouderenzorg. Initiatiefnemer Moniek van Daal vertelt: “Als vrijwilliger in de ouderenzorg vond ik het altijd zo jammer om te zien dat er zo weinig jonge mensen dit soort vrijwilligerswerk doen. Met Club Goud proberen we daar verandering in te brengen. Samen met zorg- en welzijnsorganisaties experimenteren we met bijzondere activiteiten en evenementen om te kijken hoe we die nieuwe generatie vrijwilligers kunnen aanspreken.”

Foto's: Henny van Roomen Fotografie.

Johan Cafferata

Dochter Sandra Cafferata: “Mijn vader heeft geen moment spijt van zijn verhuizing naar Eldenstaete."

Lees het verhaal