×

Regionale samenwerking nachtzorg van start

maandag 2 september 2019

Dankzij een regionale samenwerking biedt Pleyade nu ongeplande verpleegkundige nachtzorg aan haar thuiswonende cliënten.

Onze partners in deze samenwerking zijn STMG, Sante Partners, Thuiszorg Groot Gelre, Attent zorg en behandeling, Innoforte, Vreedenhoff en Insula Dei/huize Kohlmann. Het team van de nachtzorg heeft de HAP (huisartsenpost) Arnhem te Rijnstate als standplaats.

Het nachtteam werkt in het gebied Arnhem en omgeving tussen 23.00 uur ’s avonds en 07.00 uur 's ochtends. Om snel de optimale zorg te kunnen geven, heeft het nachtteam toegang tot de ECD ’s van alle aangesloten organisaties. Informatie over zorg die in de nacht is verleend, koppelt het nachtteam direct terug aan contactpersonen van de samenwerkende organisaties.

Eén regionaal nachtteam heeft veel voordelen 

De voordelen van één regionaal nachtteam liegen er niet om. Samen maken de organisaties niet uitstelbare zorg in de nacht voor thuiswonende klanten mogelijk. Voor de individuele zorgorganisaties zou dit onhaalbaar zijn. Onder andere het inzetten van de juiste deskundigheid bij elke zorgvraag verhoogt de kwaliteit van zorg. Daarnaast is er sneller hulp mogelijk voor onverwachte zorg die niet tot de volgende morgen kan wachten. Deze snelle adequate zorg leidt tot een verlaging van de belasting van de mantelzorger. Klanten kunnen langer thuis blijven wonen of ze kunnen eerder vanuit het ziekenhuis naar hun eigen huis. Eén regionaal team is efficiënter en daarmee goedkoper én de samenwerking met de huisartsenpost verbetert.

STMG is hoofduitvoerder en op de achtergrond is de gespecialiseerde verpleging bereikbaar. Ook de zorgopvolging bij  Pleyade-cliënten met een alarmeringssysteem  is via STMG geregeld.  Voor bewoners van aanleunwoningen van Pleyade regelt een zorgteam van Pleyade de opvolging bij een alarmering.   Onze cliënten kunnen ook na 1 september bellen naar het reeds bekende telefoonnummer 026-7517315. Dit nummer wordt automatisch doorgeschakeld naar het regionale nachtzorgteam.

Priscilla

“In 2013 begon ik als zorgassistent bij Pleyade. Inmiddels ben ik woonbegeleider. Een baan die bij me past; zorgen zit mij in het bloed. "

Lees het verhaal

Wij gebruiken cookies op de website. Anonieme analytische cookies laten ons zien hoe de website wordt gebruikt. Met die inzichten monitoren en verbeteren we pleyade.nl. Lees meer

Ik ga niet akoord